Premies en subsidies

Aangezien de Vlaamse overheid meer inzet op energiezuinig wonen zijn er vandaag de dag veel interessante premies en subsidies beschikbaar voor dakisolatie en dakrenovatie. Er bestaat dus een ruim aanbod van informatieve websites over dakpremies en subsidies. Daarnaast kunt u ook ATD Covan contacteren voor professioneel advies.

Premies voor dakisolatie en dakrenovatie

Vanaf 2020 moeten alle Vlaamse daken van woningen die voor 1 janueri 2006 op het electricitetisnet werden aangesloten verplicht van dakisolatie voorzien te zijn. Hiervoor kunnen eigenaars dakpremies krijgen voor deze dakisolatie via hun netbeheerder Infrax of Eandis. Naast dakisolatie zorgt de Vlaamse overheid ook voor een interessante premie bij dakrenovatie: de renovatiepremie van de Vlaamse overheid. De renovatiepremie kunt u eenvoudig online aanvragen via het woonportaal van de Vlaamse overheid: wonenvlaanderen.be. Goed om weten, voor het renoveren van uw dak geldt het verlaagd btw-tarief van 6 procent. Voor meer info over dakrenovatie kunt u ons contacteren op het nummer: 0475/67 11 71 of mail covan1@skynet.be.

Interessante links over dakpremies en subsidies

Meer info over energiezuinig bouwen vindt u op de website van de Vlaamse overheid: energiesparen.be, voor een overzicht van premies en subsidies voor het isoleren van een dak kunt u een kijkje nemen op de website www.isolatie-info.be. Op zoek naar de premies en subsidies die specifiek van toepassing zijn in uw gemeente of provincie? Bekijk dan de website premiezoeker.be. Uiteraard kunt u ook bij ATD Covan terecht voor professioneel advies en een vrijblijvende offerte: covan1@skynet.be.