First slide

Dakwerken

ATD Covan is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in dak-en timmerwerken, zowel nieuwbouw als renovatie. We geven advies op maat van de klant, helpen met de keuze van materialen en bespreken het daktype die u gekozen heeft. Kwaliteit primeert en ATD Covan gebruikt enkel degelijke materialen die voldoen aan de hedendaagse eisen. Samen met ons expertiseteam bouwen we of renoveren we uw dak met oog voor topkwaliteit.

Hellende Daken

foto's Platte Daken
Hellende Daken - 15 foto's

Het meest gekende daktype in België is het hellend dak. Voor zowel renoveren als het aanleggen van een nieuw hellend dak kunt u bij ATD Covan terecht. De renovatie van uw dak gebeurt op dezelfde werkwijze als voor een nieuwbouwproject. Bij renovatie maken wij samen met de klant een grondige analyse ter plaatse. Op basis van deze analyse bespreken we het renovatieproject op technisch en esthetisch vlak; en uiteraard ook de materialenkeuze. Bij nieuwbouwprojecten gebeurt de bespreking van de uit te voeren werken en materiaalkeuze in samenspraak met bouwheer en architect. De bouwheer kan bij ATD Covan terecht voor zowel dakpannen, tegelpannen, leien, natuurleien als zinken dakbedekking.

Ook uw isolatiewerken kunt u gelijktijdig laten uitvoeren door ATD Covan. Sinds 2015 zijn tevens de nieuwe dakisolatienormen van kracht waarbij men stelt dat tegen 2020 alle daken van woningen die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd dienen te zijn. Het isoleren van een hellend dak kan zowel via de binnen- als de buitenkant. Voor meer advies kunt u ons contacteren via formulier, telefonisch: 0475/67 11 71 of mail covan1@skynet.be.

Bekijk hiernaast even de foto's van enkele projecten met hellende daken.

De voordelen van een hellend dak

  • Esthetisch: een hellend dak bestaat in allerlei vormen, gaande van het gekende zadeldak over het mansardedak tot heel hedendaagse toepassingen als het gebogen of lessenaarsdak; ruime keuze qua ontwerp die ATD Covan graag met de klant realiseert.
  • Compacte manier van bouwen: dankzij een hellend dak heeft u minder grondoppervlakte nodig en krijgt u meer nuttige vloeroppervlakte.
  • Lager energieverbruik: dankzij de grotere vloeroppervlakte en daarnaast is een hellend dak gemakkelijk luchtdicht te maken, wat ook een lager energieverbruik ten goede komt.
  • Opvangen van regenwater: met een hellend dak vangt u tot 95% van het regenwater op die u kunt gebruiken voor diverse doeleinden: wc-spoeling, tuin, wasmachine,...
  • Aanbevolen daktype stedenbouwkundig
  • Hellende daken zijn bestand tegen belasting door sneeuw en garanderen een perfecte waterafvoer.
  • Weinig onderhoud en herstellingswerken.

Platte Daken

foto's Platte Daken
Platte Daken - 4 foto's

Voor zowel renoveren als het aanleggen van een nieuw plat dak kunt u bij ATD Covan terecht. Samen met de klant maken we bij renovatie een grondige analyse ter plaatse. Op basis van deze analyse bespreken we het renovatieproject op technisch en esthetisch vlak; en uiteraard ook de materialenkeuze. Bij nieuwbouwprojecten gebeurt de bespreking van de uit te voeren werken in samenspraak met bouwheer en architect.

ATD Covan voert uw plat dak uit in bitumineuze dichting (roofing oa. Derbigum, Iko, Icopal), in EPDM (oa Resitrix, Mastersystems), alsook in TPO als in PVC (Renolit). Ook alle isolatiewerk wordt gelijktijdig uitgevoerd. Voor meer advies kunt u ons contacteren via formulier, telefonisch: 0475/67 11 71 of mail covan1@skynet.be.

Bekijk hiernaast even de foto's van enkele projecten met platte daken voor meer inspiratie.

De voordelen van een plat dak

  • Een plat dak levert veel meer bruikbare vloeroppervlakte dan een schuin dak.
  • Huizen die worden afgewerkt met een plat dak zijn vaak goedkoper dan de exemplaren met een puntdak. Vooral de materiaalkosten en werkuren lopen hoger op bij een schuin dak.
  • Wil je later nog bijbouwen? Dan is het makkelijker om te vertrekken van een plat dan van een schuin dak. Je kunt bijvoorbeeld in een mum van tijd je plat dak omtoveren tot een dakterras of een extra verdiep bijbouwen.